infographic box

Infographic laten maken

Dit onderdeel van ontwerpen is toch wel hét gene wat de laatste jaren ontzettend populair is geworden. Populair bij bedrijven als reactie op de klanten die het een zeer prettige manier vinden van informatiewinning.

In plaats van een groot document te moeten lezen kunnen bezoekers een afbeelding bekijken waarin op een slimme maar speelse manier alle onderdelen naar voren komen. Of dit nu een statistiek is die u dmv poppetjes en grafieken naar voren laat komen of juist informatieve infographic. Een ontwerp waar voorlichting gegeven wordt, dat u moet letten op tekenbeten en hoeveel procent van de Nederlandser elk jaar getroffen wordt door een tekenbeet.

U gaat bladerend in een magazine niet een heel verhaal over procenten lezen waar staat geschreven hoeveel tekenbeten er plaatsvinden. Ziet u een vrolijk landschap met hierin een teek, met naast de teek, grote getallen die u nieuwsgierig zullen maken om verder te lezen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waar een infographic zeer handig voor is. Geen grote teksten, maar een informatieve afbeelding, dat is het gene wat de lezers willen. Naast statistieken is een infographic ook ideaal om een proces af te beelden. Hoe moet u een Zippo vullen, wat zijn alle voordelen van een bepaalde laptop, hoe maakt u een BBQ het snelste schoon? Daarnaast koppelt u uiteraard uw product aan deze infographic waarmee u laat zien hoe handig of goed uw product is binnen dit proces.Illustraties en Iconen

Tegenwoordig komen iconen steeds vaker terug in magazines en in webwinkels. Een icoon waarmee een bepaalde productgroep wordt afgebeeld waardoor de bezoeker direct weet dat ze goed zitten. Neem als voorbeeld www.aanstekerwebshop.nl – Bij elke categorie maken ze gebruiken van een eigen icon die een type aansteker afbeeld. Een benzine aansteker, pijpaansteker, sigarenaansteker of een tafelaansteker. Verschillende type uitvoeringen die overzichtelijk gemaakt zijn met iconen. Zo ziet een bezoeker in één oogopslag of een bepaalde aansteker geschikt is voor een tabakspijp of dat deze juist ideaal is voor het aansteken van een sigaar.


Illustraties in de vorm van een badge

Wat ook steeds vaker terugkomt bij de wat grotere bedrijven zijn de badges waarin ze hun 5 voordelen benoemen. Een mooi ontworpen rondje/ster/badge waarin ze aangeven dat ze de nr1 zijn binnen een bepaalde branche, die vervolgens op vele plekken te zien is op de website. Zo heeft de bezoeker die de website bezoekt direct door dat ze (volgens hen) de beste zijn. Een groot icoon met hierin “nog 4 dagen sale” die wij ontwerpen met alle aflopende dagen. Zo kunt u elke ochtend de icoon van die dag online zetten zodat de bezoekers weten dat er nog maar een aantal dagen sale is en ze op moeten schieten met bestellen. Zulke acties zullen uw omzet in zo een periode direct verhogen met een icoon die u later nog vaak kunt hergebruiken bij nieuwe actieperiodes.

Vector en EPS bestanden

Wij leveren onze bestanden in een .pdf of .eps bestandstype. Dit is een bijzonder bestand, omdat u deze op kunt rekken tot meters, zonder dat de scherpte verloren zal gaan. Laat u door ons een illustratie of infographic maken, dan is deze zonder problemen te bedrukken op een meters hoog spandoek. Uiteraard is deze afbeelding niet alleen meters groot af te beelden, maar is deze ook scherp in een kleine banner te verwerken. Een ideaal bestand die u overal kunt toepassen!